MELLANKOMST / EN

Välkommen till MELLANKOMST!

29th Mars - 19th April

En utställning av studenter från masterprogrammet i fri konst på Akademin Valand. Under sex månader har vi arbetat med Sjöfartsmuseet Akvariets samlingar och personal. Resultatet är en utställning som rör sig mellan museet och våra individuella konstnärskap. Utställningens titel MELLANKOMST handlar om detta; att komma emellan och att ingripa; att befinna sig i mellanrummet.

Vi har gripit tag i de fragment som berör våra enskilda konstnärskap. Vi har gissat användningsområdet för märkliga föremål, luktat på trehundra år gammalt te, spanat efter bläckfisken, stegat upp gräsmattan utanför, tyckt synd om fiskarna, ätit mackor på fiket och lyssnat.

Vi navigerar fritt på en flytande och guppande historia. En sammanstötning av ett historiskt museum och samtidskonst betyder en viss friktion. Men friktion alstrar också värme och vi kan gemensamt starta eldar. Se utställningen som ett irrbloss eller ett närlys som lyser upp mellanrummen och söker nya berättelser.

Cilla Berg, Emil Carlsiö, Laura Darbutaite, Bronze Dog, Gabriel Edvinsson, Theodora Ekholm, Riikka Gröndahl, Danielle Heath, Kaisa Luukkonen, Johan Melander, Johan Rikenberg, Hanna Romin och Lucy Wilson.